DIANTARA BUAH DAN HERBA YANG BOLIH DI PROSES

DIANTARA BUAH DAN HERBA YANG BOLIH DI PROSES

Friday, 1 January 2010

PENDAHULUAN

AssalamualaikumBismillahirahmanirrahim

*MINUMAN JUS BUHAN DAN HERBA ADALAH MINUMAN YANG DIKETEGIRIKAN SEBAGAI MAKANAN
*MINUMAN JUS DAN HERBA ADALAH MAKANAN YANG TERUS DIMAKAN OLEH PENGGUNA OLEH ITU PENYEDIAAN NYA DIKAWAL OLEH PERATURAN MAKANAN 1985 (AKTA MAKANAN 1983).
*PERATURAN INI DIUJUDKAN UNTUK MELINDUNGI PENGGUNA DARI MENDAPAT PENYAKIT ATAU KERACUNAN MAKANAN YANG BOLEH MEMBAWA MAUT
*MASIH RAMAI PENIAGA,PENGUSHA,USHAWAN,YANG BELUM MENGETAHUI SECARA MENDALAM
CARA PENYEDIAAN MEMBUAT MINUMAN YANG BERASASKAN JUS MINUMAN DAN HERBA YANG DIBOTOLKAN.

TUJUAN KURSUS

*MEMBIMBING PENIAGA,PENGUSAHA,USAHAWAN,DAN BAKAL USAHAWAN CARA MEMBOTOL AIR MINUMAN DAN JUS BUAHAN DAN HERBA DENGAN SELAMAT.
*MEMBERI KEUNTUNGAN YANG LEBEH BAIK
*MENGELAKKAN DARI DIKENAKAN TINDAKAN SAMAN DAN DIDAKWA

ANDA BOLEH MENJADI USAHAWAN :-

* MINUMAN JUS BUAH,MINUMAN BUAH,BERPERISA,
* KODIAL BERPERISA,KODIAL,BES,SKUAS,SIRAP,

*KIDMAT SUSULAN

*MENYELESAIKAN MASALAH BERBANGKIT BERKENAAN PRODUK PROSES,BAHAN MENTAH,BOTOL,LABEL DAN SEBAGAI NYA

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.