*PESERTA AKAN DIBERI PENDEDAHAN CARA MEMPROSES MINUMAN JUS DAN HERBA
*MENGGUNAKAN BAHAN BAHAN ASAS PROSES UNTUK MEMBUAT MINUMAN
*MENGGUNAKAN BAHAN ADITIF DAN KONDISNER MAKANAN YANG BIBENARKAN
*MENGGUNAKAN BAHAN PENGAWET/PRESERVATIVE DAN KESUAIAN BAHAN MENGIKUT
SUKATAN*MENGGUNAKAN BAHAN PERISA ASLI DAN TIRUAN YANG DIBENARKAN
*MENGGUNAKAN KONTAINER / BOTOL YANG BAHAN NYA MENGIKUT STANDARD FOOD GRADE
*KAEDAH MEMPROSES,MENYIMPAN HASIL PRODUK TAHAN LAMA SEHINGGA MELEBEHI 1 TAHUN
*CARA MENGENAL PASTI PRODUK YANG HAMPIR ROSAK DAN ROSAK
*CARA MELETAK KAN PERKATAAN DAN SUSUN ATUR YANG BETUL PADA LEBEL (STIKER)
DAN BANYAK LAGI LAIN LAIN PENDEDAHAN PENTING DAN TIP TIP PRODUK PROSES
*PENGGUNAAN MESIN YANG DIPERLUKAN DAN KESUAIAN UNTUK MEMPROSES MESIN
*MESIN PILIHAN / ALTERNATIF YANG LEBIH MURAH YANG BOLEH DIGUNAKAN
*HANYA MENGGUNAKAN PERALATAN DAPUR UNTUK MEMULAKAN PERNIAGAAN
STRATIGI PEMASARAN
*GOLONGAN SASAR
*KEBERKESANAN PEMASARAN
*CARA MENGELAK DARI TERJEBAK DARI PENIPUAN
No comments:
Post a Comment
Note: only a member of this blog may post a comment.